گل رز – تکثیروکاشت در گلدان وباغچه

گل رز یا همان (گل سرخ) گونه های بسیار زیادی دارد؛ و همچنین روش های مختلفی نیز برای کاشت و تکثیر آن جود دارد؛ این روشها از طریق کاشت بذر گل رز ، قلمه زدن و پیوند است؛ در این مطلب قصد داریم ابتدا به نحوه ی صحیح کاشت بذر گل رز در باغچه و گلدان بپردازیم و سپس نکات مهمی را در رابطه با پرورش و نگهداری گل رز با شماعزیزان به اشتراک گذاریم.

 

همانطور که می دانید، گل رز از لحاظ فرم، رنگ، عصر، دوام و تنوع، یکی از زیباترین و محبوبترین گلهاست؛ که جزء گیاهان دائمی نیز محسوب می شود؛ شاید برایتان جالب باشد که بدانید گل محمدی و گل نسترن نیز از گونه گل سرخ محسوب می شوند. گل سرخی که در ایران می روید در دنیا کم نظیر است؛ بذر گل رز انواع مختلفی دارد که به چند نوع درشت، مینیاتوری، خزنده، بالارونده و پابلند تقسیم می شود. برای کاشت بذر گل رز کافی است یک گونه با رنگ و اندازه دلخواه خود را انتخاب کنید و در باغچه یا گلدان بکارید.

 

 

میوه‌های رسیده را باید بلافاصله چید و کاشت (زیرا بذر میوه‌های این گل پس از چیدن خیلی زود قوه نامیه خود را از دست می‌دهد) اگر بذرها کاملاً نرسیده و هوای منطقه سرد شده باشد، برای آنکه قوه نامیه آن کامل شود،بذرها را لای خاک اره یا ماسه نرم کمی مرطوب طبقه طبقه می‌چینند تا وقتی که برسد.

 

موقع کاشتن میوه‌ها را با چاقوی پیوند زنی چهار قسمت کرده بذرها را با دقت بدون این که آسیب ببینند با نوک چاقو یا هر وسیله دیگری بیرون بیاورید.بذرها را به خوبی شستشو دهید تا مواد اطراف بذور شسته شوند.

قبل از کاشتن بذرها، آن‌ها را در دستمال مرطوب در داخل پلاستیک قرار داده و در یخچال با دمای حدود ۲ درجه سانتی‌گراد حدود ۶ تا ۱۰ هفته قرار دهید. این فرایند برای شکستن خواب بذر و آماده سازی آن‌ها برای جوانه زنی می‌باشد. برای جلوگیری از خشک شدن بذرها لازم است هرازگاهی چند قطره آب به آن‌ها اضافه کنید.

ظرف را با نیمی از ورمی کولیت و نیمی از خاک گلدان استریل شده پر کنید.دانه‌ها را مرتب روی خاک بچینید سپس آهسته با کف دست آنها را فشار باید بدهید تا دانه ها خوب به خاک بچسبند و روی آنرا با قشری به ضخامت ۱ تا ۱/۵ سانتیمتر شن پوشانده، خاک را مرطوب (نه خیس)نگاه دارید.می‌توانید تا زمان جوانه زنی، به آرامی روی خاک را با آب اسپری کنید. گلدان را در مکانی با نور کافی و دمای ۱۶ تا ۲۱ درجه قرار دهید.

جوانه زنی دانه‌ها ممکن است یک تا سه  هفته طول بکشد و اگر بصورت اصولی کشت نشود و یا بستر مناسبی نداشته باشد تا ده هفته هم طول بکشد  . پس از ۳ تا ۴ برگی شدن می‌توان آنها را به گلدان‌های جداگانه منتقل کرد، بهتر است تا یک ماه گلدان در نزدیکی پنجره قرار بگیرد و به تدریج میزان نور را برای نهال‌ها افزایش دهید به گونه‌ای که ۶ ساعت در روز نور مستقیم دریافت کنند

پس از ۳ ماه می‌توان آنها را به باغچه با فضای باز منتقل کرد. در طی فصل رشد می‌توان با کود متعادل رزهای جوان را تقویت کرد، میزان کود نصف غلظت توصیه شده باشد.

 

گل‌های رز خود را به طور مرتب آبیاری کنید. ناحیه ریشه‌ها را در روزهای گرم تابستان حداقل هفته‌ای دو بار آبیاری کنید. از آبیاری مکرر با  آبپاش به طور سطحی پرهیز کنید زیرا این عمل باعث می‌شود که ریشه‌های عمیق‌تر نتوانند به آب کافی دسترسی پیدا کنند و همچنین موجب ایجاد قارچ بر روی تنه گل و شاخه‌های گل رز می‌گردد.

نویسنده:مهندس زارع

گردآوری:حمیداسدی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

گل رز – تکثیروکاشت در گلدان وباغچه

گل رز یا همان (گل سرخ) گونه های بسیار زیادی دارد؛ و همچنین روش های مختلفی نیز برای کاشت و تکثیر آن جود دارد؛ این روشها از طریق کاشت بذر گل رز ، قلمه زدن و پیوند است؛ در این مطلب قصد داریم ابتدا به نحوه ی صحیح کاشت بذر گل رز در باغچه و گلدان بپردازیم و سپس نکات مهمی را در رابطه با پرورش و نگهداری گل رز با شماعزیزان به اشتراک گذاریم.

 

همانطور که می دانید، گل رز از لحاظ فرم، رنگ، عصر، دوام و تنوع، یکی از زیباترین و محبوبترین گلهاست؛ که جزء گیاهان دائمی نیز محسوب می شود؛ شاید برایتان جالب باشد که بدانید گل محمدی و گل نسترن نیز از گونه گل سرخ محسوب می شوند. گل سرخی که در ایران می روید در دنیا کم نظیر است؛ بذر گل رز انواع مختلفی دارد که به چند نوع درشت، مینیاتوری، خزنده، بالارونده و پابلند تقسیم می شود. برای کاشت بذر گل رز کافی است یک گونه با رنگ و اندازه دلخواه خود را انتخاب کنید و در باغچه یا گلدان بکارید.

 

 

میوه‌های رسیده را باید بلافاصله چید و کاشت (زیرا بذر میوه‌های این گل پس از چیدن خیلی زود قوه نامیه خود را از دست می‌دهد) اگر بذرها کاملاً نرسیده و هوای منطقه سرد شده باشد، برای آنکه قوه نامیه آن کامل شود،بذرها را لای خاک اره یا ماسه نرم کمی مرطوب طبقه طبقه می‌چینند تا وقتی که برسد.

 

موقع کاشتن میوه‌ها را با چاقوی پیوند زنی چهار قسمت کرده بذرها را با دقت بدون این که آسیب ببینند با نوک چاقو یا هر وسیله دیگری بیرون بیاورید.بذرها را به خوبی شستشو دهید تا مواد اطراف بذور شسته شوند.

قبل از کاشتن بذرها، آن‌ها را در دستمال مرطوب در داخل پلاستیک قرار داده و در یخچال با دمای حدود ۲ درجه سانتی‌گراد حدود ۶ تا ۱۰ هفته قرار دهید. این فرایند برای شکستن خواب بذر و آماده سازی آن‌ها برای جوانه زنی می‌باشد. برای جلوگیری از خشک شدن بذرها لازم است هرازگاهی چند قطره آب به آن‌ها اضافه کنید.

ظرف را با نیمی از ورمی کولیت و نیمی از خاک گلدان استریل شده پر کنید.دانه‌ها را مرتب روی خاک بچینید سپس آهسته با کف دست آنها را فشار باید بدهید تا دانه ها خوب به خاک بچسبند و روی آنرا با قشری به ضخامت ۱ تا ۱/۵ سانتیمتر شن پوشانده، خاک را مرطوب (نه خیس)نگاه دارید.می‌توانید تا زمان جوانه زنی، به آرامی روی خاک را با آب اسپری کنید. گلدان را در مکانی با نور کافی و دمای ۱۶ تا ۲۱ درجه قرار دهید.

جوانه زنی دانه‌ها ممکن است یک تا سه  هفته طول بکشد و اگر بصورت اصولی کشت نشود و یا بستر مناسبی نداشته باشد تا ده هفته هم طول بکشد  . پس از ۳ تا ۴ برگی شدن می‌توان آنها را به گلدان‌های جداگانه منتقل کرد، بهتر است تا یک ماه گلدان در نزدیکی پنجره قرار بگیرد و به تدریج میزان نور را برای نهال‌ها افزایش دهید به گونه‌ای که ۶ ساعت در روز نور مستقیم دریافت کنند

پس از ۳ ماه می‌توان آنها را به باغچه با فضای باز منتقل کرد. در طی فصل رشد می‌توان با کود متعادل رزهای جوان را تقویت کرد، میزان کود نصف غلظت توصیه شده باشد.

 

گل‌های رز خود را به طور مرتب آبیاری کنید. ناحیه ریشه‌ها را در روزهای گرم تابستان حداقل هفته‌ای دو بار آبیاری کنید. از آبیاری مکرر با  آبپاش به طور سطحی پرهیز کنید زیرا این عمل باعث می‌شود که ریشه‌های عمیق‌تر نتوانند به آب کافی دسترسی پیدا کنند و همچنین موجب ایجاد قارچ بر روی تنه گل و شاخه‌های گل رز می‌گردد.

نویسنده:مهندس زارع

گردآوری:حمیداسدی

سبد خرید
پیمایش به بالا