تکثیر ساکولنت

نحوه تکثیر ساکولنت از طریق برگ و ساقه

تکثیر ساکولنت به دو روش تکثیر از طریق قلمه برگ و قلمه ساقه امکان‌پذیر است.
بهترین و سریع‌ترین راه تکثیر ساکولنت از طریق برگ است. قبل از کاشت، باید چند روز به قلمه استراحت بدهید.
لازم است، گلدان ساکلونت تکثیر شده را در محلی گرم و دور از نور مستقیم خورشید قرار دهید.
ساکولنت از گروه گیاهان چند‌شکلی با رنگ‌های متنوعی است. گیاه ساکولنت به دلیل وجود تنوع در شکل، سادگی، راحتی در نگهداری و تکثیر طرفداران زیادی دارد. بهترین زمان برای تکثیر ساکولنت، اواخر بهار و اوایل تابستان، همزمان با گرم شدن هواست. شما نیز اگر این گیاه را در منزل خود دارید و یا به پرورش این گیاه علاقه‌مندید، با ما همراه باشید تا با نحوه تکثیر ساکولنت‌ها از طریق قلمه برگ و قلمه ساقه بهتر آشنا شوید.

 نحوه تکثیر ساکولنت‌ها از طریق برگ و ساقه

 

تکثیر ساکولنت‌ها به دو روش تکثیر از طریق برگ و تکثیر از طریق ساقه گیاه امکان‌پذیر است. بهترین و سریع‌ترین راه برای تکثیر ساکولنت‌ تکثیر از طریق برگ است. البته انواعی از ساکولنت وجود دارند که تنها از طریق ساقه امکان ازدیاد گیاه وجود دارد. مراحل تکثیر ساکولنت از طریق برگ و ساقه به شرح زیر است:

روش اول) تکثیر ساکولنت از طریق برگ

 

۱. گیاه مادری سالم و دارای برگ‌های بدون آفت و بیماری را انتخاب کنید. گیاه را آبیاری کنید، سپس برای جدا کردن برگ‌ها دو روز صبر کنید. آبیاری گیاه باعث می‌شود تا برگ‌ها در زمان جدا شدن آبدار باشند و شانس گیاه برای تکثیر بیشتر شود.

۲. بعد از دو روز، برگ‌های گیاه را به آرامی جدا کنید. برای جدا کردن برگ از گیاه مادری، توجه داشته باشید، که به برگ آسیبی نرسد و از پایین‌ترین قسمت اتصال جدا شود.

۳. برای جدا کردن برگ، می‌توانید با خم کردن آهسته برگ به سمت چپ و راست آن را جدا کنید. دقت کنید نباید برگ را بپیچانید. همچنین توجه داشته باشید، برگ‌های تازه جوانه زده یا برگ‌های پیر و پلاسیده برای این کار مناسب نیستند.

۴. بعد از جدا سازی برگ‌ها، آن‌ها را در محیطی با دمای گرم و با نور کم (سایه) قرار دهید.

۵. به برگ‌ها اجازه دهید که ۲۴ ساعت در این مکان بمانند تا انتهای بریده شده برگ‌ها پینه ببندد. (پینه بستن یعنی این که قسمت بریده شده برگ خشک و ترمیم شود.)

۶. در برخی از انواع ساکولنت، پینه بستن مدت زمان بیشتری طول می‌کشد. حتی ممکن است یک هفته طول بکشد تا انتهای برگ پینه ببندد. توجه داشته باشید، اگر انتهای برگ‌ها کاملا خشک نشده باشد و پینه نبنند، رطوبت محیط جذب می‌شود و این امر باعث پوسیدگی گیاه خواهد شد.

۷. بستر مناسب برای کاشت و تکثیر ساکولنت را فراهم کنید. بهترین بستر کاشت برای این گیاهان، مخلوطی از ماسه، کوکوپیت و پیت‌ماس است که می‌توانید به آن کمی خاک باغچه نیز اضافه کنید. با این کار بافت خاک سنگین‌تر می‌شود و رطوبت بیشتری را در خود نگه دارد.

 ۸. بستر کاشت را با اسپری مرطوب کنید. برگ‌ها را رو به بالا و به همان شکلی که بر روی گیاه بود، مماس و به صورت افقی بر روی بستر کاشت قرار دهید (مطابق شکل زیر). دقت کنید، نیازی نیست برگ‌ها را در خاک فرو ببرید.  

۹. بعد از قرار دادن برگ‌ها روی خاک آن‌ها را با اسپری، آبیاری کنید و گلدان را در مکانی سایه و گرم قرار دهید. لازم است سطح بستر کاشت در طول دوره تکثیر، همواره مرطوب باشد.

۱۰. روی گلدان را می‌توانید با نایلون روشن بپوشانید تا شرایط گلخانه‌ای برای گیاه ایجاد شده و رطوبت خاک خارج نشود. برای ایجاد تهویه مناسب، چند سوراخ کوچک بر روی نایلون ایجاد کنید.

۱۱. بعد از گذشت دو هفته تا یک ماه، برگ ریشه‌زنی می‌کند. هنگامی که گیاه شما، دو تا سه سانتی‌متر رشد کرد، آن را می‌توانید به گلدان اصلی منقل کنید.  

روش دوم)  تکثیر ساکولنت از طریق ساقه

 

۱. در این روش ۵ تا ۱۰ سانتی‌متر انتهایی ساقه‌ای که دارای جوانه انتهایی است، را جدا کنید.

۲. برای جدا کردن ساقه، از یک چاقو یا قیچی تیز و تمیز که قبلا ضدعفونی شده است، استفاده کنید.

۳. بعد از جدا کردن ساقه، همانند تکثیر از طریق قلمه برگ، به قلمه بریده شده یک تا دو روز فرصت دهید تا انتهای ساقه پینه ببندد.

۴. بعد از پینه زدن انتهای ساقه، آن را به بستر کاشت مناسب منتقل کنید و همانند مراحل قبل، تکثیر ساکولنت را ادامه دهید.

۵. دقت کنید، ساقه‌های قلمه در حالتی می‌توانند خوب کشت شوند که برگ‌های آن بر روی خاک قرار بگیرند و تماسی با خاک نداشته باشند.  این برگ‌ها مستعد گرفتن قارچ هستند، بنابراین اگر یکی از برگ‌ها را جدا کردید حتما به نحوی ساقه را وارد خاک کنید که روی این قسمت نیز پوشیده شود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

سبد خرید
پیمایش به بالا